5 hurtige til praktikanten – Ida Sveistrup Søgaard

Ida Svejstrup Søgaard er 28 år og ved at færdiggøre sin kandidat i medievidenskab på SDU. I august 2015 startede hun i praktik hos kommunikationsbureauet MSLGROUP i København, hvor hun særligt arbejder med markedskommunikation, sociale medier og journalistisk produktion.

Hvad fik dig til at søge praktik hos MSLGROUP?
Jeg ville gerne have noget erfaring, inden jeg bliver færdiguddannet, og så er det jo en god måde at få et indblik i den rigtige verden på. Jeg synes, det er super fedt og vigtigt at lære noget andet end ”bare” teori og metode. Det var også en mulighed for at undersøge, om jeg er nødt til at specialisere mig eller om det egentligt er ok, at jeg har lyst til at lave lidt af det hele. Det må man jo faktisk gerne, når man er i praktik her.

Hvorfor lige MSLGROUP?
Det var bare en rigtig god mulighed for at prøve at arbejde med mange forskellige discipliner. Jeg arbejder f.eks. både med traditionelt og mere kreativt PR, presse, events og meget andet. Det er super at få lov til at indgå i så mange rigtige kundeprojekter, hvor jeg virkelig kan få lov til at arbejde med det, jeg synes er spændende.

Hvordan ser din hverdag ud?
Typisk har jeg en række planlagte opgaver, som jeg går i gang med fra morgenstunden. Jeg har altid en plan for, hvordan dagen skal være, men dagene ligner aldrig hinanden, og en arbejdsplan kan hurtigt ændres af nye opgaver. Det er kun sjovt og udfordrende at lære at jonglere sine opgaver på den måde. Og det tvinger en til at skulle prioritere og lære at sige nej ind imellem.

Hvad har overrasket dig mest – indtil videre?
Jeg er mest overrasket over, hvor meget man egentligt er involveret i arbejdsopgaverne. Det er gået rigtig hurtigt med at komme i gang. Hvis man har lysten og ideerne, så er det muligt at få lov til at lave rigtig meget forskelligt arbejde. Man kan virkelig få lov til at præge sine daglige arbejdsopgaver.

Har du nogle gode tips til studerende i praktik?
Giv dig selv lov til at lave fejl! Praktikken er din mulighed for at kaste dig ud i nye opgaver. At komme derud, hvor du ikke kan bunde, er en god ting. Det er virkelig der, du lærer. Praktik er et læringsforløb, og her forventer dine kolleger ikke, at du laver alt helt perfekt, men hjælper dig bare med at få styr på det og få endnu større kompetencer inden for dit arbejde. For mig, er der et kæmpe potentiale for at lære, når det er ok at lave fejl.

 

Følg kontorets hverdag på Instagram @mslgroupdk

Back to Top